Home Interviews Nieuws van Fendt vanuit Marktoberdorf o.a. de introductie van de elektrische e-100 Fendt Vario

Nieuws van Fendt vanuit Marktoberdorf o.a. de introductie van de elektrische e-100 Fendt Vario

0
0

De Duitse trekkerfabrikant Fendt liet tijdens een persbijeenkomst op 8 september 2017 veel interessante noviteiten (o.a. de Elektrische Fendt e100Vario trekker) zien en maakte de strategie tot 2020 bekend. Voor fruittelers, waterschappen en de civiele sector is interessant, de introductie van de nieuwe Fendt 200 serie smalspoortrekkers met tier IV interim die is uitgebreid met het VarioGuide en VarioSteersysteem.

Daarnaast is het VarioPull systeem interessant voor loonwerkers omdat dit de trekkracht van de trekker kan verleggen van voor- naar achteras. Dus de druk op de vooras ga je verhogen of verlagen door de trekkracht van de machine over te brengen op de trekker, waardoor je kan besparen op onnodige balancering. Je kan dan normaal gesproken besparen op een gewicht van normaliter 3300 kg en van intelligent verleggen van het trekpunt naar 2500 kg.

Dus je bespaart bijna een ton aan extra gewicht die je niet hoeft mee te nemen dus brandstofbesparing. Ook de elektrische Fendt #e100Vario compacte trekker werd introduceerd die in 2020 op de markt zal verschijnen. Interessant voor het werken (2 x 4 uur rijden mogelijk en tussentijds laden), in woonomgevingen vanwege geen emissie en geen geluid. Wanneer de toekomstige accu’s minder gewicht en meer opslagcapaciteit hebben zijn werktijden van 8 en 12 uur mogelijk. Ook de komst van autonome robotvoertuigen die slechts 40 kg eigen gewicht hebben kunnen in de toekomst diverse werkzaamheden autonoom op het land gaan verrichten.