Home Landbouwgewassen PREMIERE: Kuhn Merge Maxx 950 SC bandhark voor het eerst in Nederland

PREMIERE: Kuhn Merge Maxx 950 SC bandhark voor het eerst in Nederland

0
0

Op de show van dealer Wolterink in Beltrum toonde importeur Reesink Technische Handel voor het eerst de Kuhn Merge Maxx 950 SC bandhark in Nederland. Deze bandhark volgt de Merge Maxx 902 SC op die ingezet werd voor Luzerne.

“Kuhn heeft deze bandhark speciaal klaargemaakt om ook grassilage mee te harken”, aldus Gert Jan Hegeman (productspecialist ruwvoerwinning Reesink Technische Handel). “Grassilage is vaak natter, bevat meer suikers en heeft een moeilijke doorstroming in de machine. Kuhn heeft deze hierop aangepast. De Kuhn Merge Maxx 950 SC bandhark kan met veel minder vervuiling het gras oppakken. De oorzaak: het gras wordt opgepakt met de pickup i.p.v. dat het met de rotor 3 / 4 meter over de grond wordt verplaatst”. 

“Dus het gras wordt van de bodem opgepakt en legt het op de opvoerband in het midden af of aan de zijkant. De machine met een werkbreedte van 9,50 m is het meest geschikt voor loonwerkers (of grote veehouderijen) die veel hectares doen. De machine is in staat om met een rijsnelheid van 20 km/uur  perfect te werken. Je hebt dan een enorme capaciteit. De machine kan de banden naar elkaar toeschuiven en dan hou je een werkbreedte over van 8,60 m incl het zwad. Vanaf 1 september 2017 is de Kuhn Merge Maxx 950 SC in Nederland via Reesink Technische Handel beschikbaar in beperkte oplage”.