Home Landbouwvoertuigen Amazone zaaicombinatie Cataya Super nu ook met RoTeC-Control-schijfkouters
Amazone zaaicombinatie Cataya Super nu ook met RoTeC-Control-schijfkouters

Amazone zaaicombinatie Cataya Super nu ook met RoTeC-Control-schijfkouters

0
0

Vorig jaar heeft Amazone de nieuwe mechanische zaaicombinatie Cataya Super met TwinTeC-dubbele schijfkouters op de markt gebracht. Nu kan deze machine ook met RoTeC-Control-enkelvoudige schijfkouters worden geleverd, die net als de TwinTeC-variant met rijenafstanden van 12,5 cm of 15 cm kan worden uitgerust. Met de keuzemogelijkheid tussen RoTeC- en TwinTec-kouters biedt Amazone voor alle landbouwbedrijven een passend zaaikoutersysteem.

 

De universele RoTeC-Control-enkelvoudige schijfkouters blinken vooral uit bij grote hoeveelheden gewasresten en op zware vochtige en kleverige grond. Ook bij enge rijenafstanden behoudt het enkelvoudige RoTeC-schijfkouter onder alle omstandigheden een goede doorgang. De vorentrekker zorgt altijd voor een schone ruiming van de zaaivoor, zodat het zaad optimaal contact met de bodem heeft en de opkomstresultaten gegarandeerd zijn.

 

Het RoTeC-kouter wordt door de zijdelingse dieptegeleideschijf Control 10 of de zijdelingse dieptegeleiderol Control 25 exact op de ingestelde diepte gehouden. In combinatie met de RoTeC-schijfkouters kan de Cataya naar keuze worden uitgerust met de nalopende exakteg of de rolleneg. Bij de rolleneg kan afhankelijk van de bodemstructuur de druk van de rollen onafhankelijk van de kouterdruk worden ingesteld; zo kan onder lichte, droge omstandigheden weinig kouterdruk en veel druk op de rollen worden gegeven. Onder zware en vochtige omstandigheden echter, kan een hoge kouterdruk en geringe druk op de rollen worden ingesteld.

 

Naast de diverse schijfkouteruitvoeringen onderscheidt zich de zaaicombinatie Cataya Super met haar elektrische doseeraandrijving en ISOBUS-besturing door talrijke innovaties. De belangrijkste zijn het doseersysteem Precis waarmee zeer eenvoudig van fijn- op normaal zaad kan worden omgesteld en minimale resthoeveelheden door de trechtervormige uitstroomopeningen evenals de eenvoudige en comfortabele instelling en bediening met het SmartCenter op de linkerzijde van de machine. Bovendien kan de Cataya Super worden uitgerust met de TwinTerminal; met deze hulpterminal kan gemakkelijk bij de machine worden afgedraaid, zonder voortdurend tussen tractorcabine en machine heen en weer te moeten lopen.  Bovendien beschikt de Cataya over een zeer grote vulcapaciteit van 830 liter, die met een opzetrand tot 1.270 liter kan worden vergroot.

 

Als grondbewerkingsmachine in combinatie met de Cataya levert Amazone naar keuze de nieuwe rotorkopeg KE 3001 of de nieuwe rotorcultivator
KX 3001 en KG 3001, die met een groot aantal verschillende nalooprollen kunnen worden uitgerust.